Ruggero Civitarese

“M-am născut în Abbruzzo, într-un mic sat într-o zonă deluroasă aproape de mare, dar din timpul facultății locuiesc în Pavia. Am absolvit o facultate cu profil economic și am început să lucrez imediat după absolvire.
Din primii ani de facultate, am înclinații spre calculatoare și informatică, domeniu care reprezintă o constantă în viața mea profesională și personală.

În ultimii 15 ani, activitatea mea a vizat două domenii de interes: energie și sectorul Fondurilor Europene. În sectorul energiei, am lucrat pentru diferite Autorități Naționale de Reglementare, Agenția europeană pentru Cooperarea Autorităților de Reglementare din domeniul Energetic (ACER) și alte Autorități de Reglementare.
În ceea ce privește sectorul fondurilor europene, am lucrat pentru mai multe Autorități de Management din diferite state membre ale Uniunii Europene.
Cu toate acestea, în ambele sectoare lucrez în principal pe regulamente, reorganizarea proceselor și monitorizare, iar de multe ori îmi folosesc abilitățile de TIC pentru a proiecta și realiza sisteme IT în aceste domenii (printre altele, Piano, Accordo și Concerto, Monitorweb și ActionWeb în sectorul fondurilor europene și piața de schimb de energie a GMS, AU's SII  și CEREMP-ACER în sectorul energetic).”